top of page
  • Foto van schrijverDM Accounting

Met de fiets naar het werk: interessant voor iedereen

Nu de lente zich op zijn best laat zien zitten we tijdens het weekend weer meer op onze fiets.

Met de files die terugzijn van heel even weggeweest en absurde brandstofprijzen wordt er echter ook vaker gekeken naar de fiets als vervoermiddel voor woon werk verkeer.

Voor langere afstanden zijn de e-bikes sinds enige tijd ontzettend populair. Hun hoge aankoopprijs zorgt er echter voor dat dit niet voor iedereen zomaar beschikbaar is.

Daarom dat meer en weer werkgevers een bedrijfsfiets ter beschikking stellen voor hun werknemers. En gelijk hebben ze.


De fiscus stimuleert namelijk het woon-werkverkeer per fiets. Uw vennootschap kan de kosten voor verwerving, onderhoud en toebehoren voor fietsen voor werknemers 100% aftrekken.


Ook kosten met betrekking tot deze fiets zoals fietsenstalling, kleedruimte, sanitair zijn 100% in te brengen.


Voor uw werknemer vormt het gratis gebruik van een bedrijfsfiets voor woon werkverkeer dan weer géén belastbaar voordeel ook al maken ze in het weekend of vakantieperiode een tochtje mee.


Om de gezonde gewoonte van naar het werk te fietsen nog extra te stimuleren kan u ook een fietsvergoeding uitkeren van € 0.25 per kilometer in 2022. Deze vergoeding is ook volledig aftrekbaar voor uw vennootschap en uw werknemer wordt er niet op belast ook al wordt dit voordeel gecombineerd met het beschikbaar stellen van een fiets.


Interessant weetje?


65 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page