top of page
  • Foto van schrijverDM Accounting

Brandstofkosten, de moeite om een factuur te vragen?

Bijgewerkt op: 21 sep. 2022

Energiekosten rijzen de pan uit. Nu de prijs van een liter diesel tot boven de 2 euro is geweest (gelukkig nu even er terug onder), is het bijna noodzakelijk om deze kosten onder de loep te nemen.

Brandstofkosten kan u als ondernemer inbrengen als kost en ook de btw is hiervan onder enkele voorwaarden (al dan niet beperkt) recupereerbaar.Btw en Bonnetjes

Één van de voorwaarden voor het terugvorderen van de btw is dat je een geldige factuur nodig hebt. Hiervoor werk je best met een tankkaart, u krijgt dan op regelmatige basis een factuur van de tankbeurten die in je administratie ingeboekt kan worden.

Vele zelfstandigen hebben dit echter nog niet en werken met bonnetjes die vaak blijven rondslingeren en verloren raken maar waarmee je ook geen recht hebt op recuperatie van de btw.

Even een rekenvoorbeeld van hoeveel u kan terugvorderen van de btw-administratie.

Als u rijdt met een lichte vracht en wekelijks 40 liter diesel tankt dan zit er op de 80,68 euro die u hier vandaag voor betaald 14 euro btw die je kan terugvorderen. Op jaarbasis moeten we dit bedrag vermenigvuldigen met 52 weken en komen we maar liefst op 728 euro!


Rijd je met een personenwagen dan is de btw aftrek beperkt en wordt in de meeste gevallen 65% verworpen. Op jaarbasis gaat het echter dan nog steeds over 254,80 euro aan btw die je niet terugvordert van de fiscus als je met brandstofbonnetjes werkt.

Met een eenvoudige ingreep in je administratie kan je op die manier ettelijke euro’s besparen.

Voor meer vragen over de fiscale aftrekbaarheid van auto en energiekosten, staan wij van DM accounting altijd paraat u verder te informeren.60 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page