top of page
  • steffikeirsmaekers

5 manieren om te snoeien in uw bedrijfskosten!


Een economische crisis, onverwachte financiële tegenvallers, moordende concurrentie, ...

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom u kosten wil besparen in uw kmo.

Hieronder lijsten we enkele mogelijkheden op.


1. Bespaar door kosten te optimaliseren

Om te kunnen besparen moet u eerst goed weten waar u uw geld aan uitgeeft. Maak een overzicht van al uw uitgaven per maand of kwartaal: telefoonabonnementen, verzekeringen, loonkosten, onderhoudskosten, energie, … Bekijk vervolgens welke kosten u kunt schrappen en waar er eventueel nog een onderhandelingsmarge is met leveranciers.

2. Schakel freelancers en studenten in

Vaste medewerkers kosten handenvol geld. Voor sommige bedrijven is het kostenbesparend om voor bepaalde opdrachten, projecten of taken tijdelijke medewerkers aan te trekken in de vorm van freelancers, studenten of stagaires. U vangt zo kostenefficiënt piekmomenten op en u hebt er een extra rekruteringskanaal bij om jong talent te detecteren.

3. Digitaliseer en automatiseer

Gaat te veel tijd verloren aan repetitieve administratieve taken? Weet dat er vandaag heel wat mogelijkheden zijn om complexe bedrijfsprocessen, van boekhouding tot ERP, te automatiseren. Zo bespaart u tijd en geld. Bovendien kunnen uw medewerkers zich bezighouden met wat écht telt.

4. Evalueer uw mobiliteitsuitgaven

Nu telewerken stevig ingeburgerd is in de kmo-wereld is het een goed idee om ook uw bedrijfswagenpolitiek te evalueren. Hebben uw medewerkers écht een auto nodig, of is een fiets in combinatie met het openbaar vervoer interessanter? Schakel eventueel over op poolwagens, die roteren tussen uw medewerkers naargelang hun mobiliteitsnoden. U bespaart zo niet alleen geld, maar spaart ook het milieu.

5. Vraag raad aan uw accountant

Kleine ondernemingen missen soms expertise om bepaalde cijfers correct te analyseren. Een externe accountant heeft die kennis wel én kijkt bovendien met een objectieve bril naar de resultaten. Een accountant kan veel meer dan facturen verwerken, jaarrekeningen opstellen en fiscale verplichtingen vervullen. Wij fungeren als volwaardig adviseur voor U als kmo, maak hier gebruik van.


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page